, 2023/2/24

Az emberi testben nagyjából 60 000 mérföldnyi ér található. Ezek az erek a szívvel és más izmokkal együtt alkotják a test keringési rendszerét. Ha a keringés rossz, az megakadályozza, hogy a vér szabadon áramoljon a testben, gátolva a sejteket abban, hogy hozzájussanak a szükséges oxigénhez és tápanyagokhoz.

Hogyan lehet javítani a vérkeringést

Mi az a vérkeringés?

Alapvetően a vérkeringés az a mód, ahogyan a vér átáramlik a szervezeten, hogy oxigént és tápanyagokat juttasson a sejtekhez. Ha rossz a vérkeringése, a testében lévő sejtek nem jutnak hozzá a fejlődésükhöz szükséges tápanyagokhoz.

Honnan tudom, hogy rossz a keringésem?

A rossz vérkeringés néhány jele: hideg vagy zsibbadt kezek és lábak, kékes színű bőr, száraz bőr, törékeny körmök, haj egészségi állapota, cukorbetegek esetében pedig - a karcolások vagy sebek a normálisnál lassabban gyógyulnak.

Vérkeringés az orvosi méregtelenítésben

Különösen fontos, hogy megfelelő legyen a vérkeringés, amíg orvosi méregtelenítésen, detoxikáláson veszel részt. Minél jobb a vérkeringésed, annál gyorsabban kezdheted jobban érezni magad.

Hogyan javítható a vérkeringés a méregtelenítés során?

A méregtelenítési folyamat során igyekezz a lehető legjobban javítani a vérkeringést. A vérkeringés javítása javítja az általános egészségi állapotát, és azt, hogy a gyógyszerek hogyan hatnak az elvonási tünetek enyhítésére. Íme néhány egyszerű módszer a vérkeringés javítására az orvosi méregtelenítés alatt:

Csökkentsd vagy hagyd abba a dohányzást

A cigarettában, az elektromos cigarettában és a párologtatókban lévő nikotin károsítja az artériák falát és sűríti a vért. Ha abbahagyod vagy csökkented a dohányzás mennyiségét, az enyhíti az artériákat, és lehetővé teszi, hogy a vér kevésbé legyen sűrű, és jobban el tudja érni a sejteket.

Ellenőrizd a vérnyomásod

A túl magas vagy túl alacsony vérnyomás káros lehet. Az orvosi detoxikálás során az egészségügyi szakemberek rendszeresen figyelemmel kísérik a vérnyomását. Ha túl alacsony a vérnyomás, ugrálóköteleket vagy más fizikai aktivitást végezhetsz, hogy természetes módon feljebb tornázd azt. Ha túl magas a vérnyomásod, nyugtató zene hallgatása és meditálás csökkentheti a vérnyomását. Ezek természetes módjai a vérnyomás javításának, azonban vannak olyan gyógyszerek is, amelyekkel ugyanezeket a hatásokat el lehet érni. Ha aggasztó a vérnyomásod, beszélj orvosi személyzettel, hogy megbeszélhessük a lehetőségeket.

Maradj hidratált

A vér körülbelül félig víz, így a folyadékpótlás könnyen javíthatja a keringést. Igyál naponta nagyjából 8 pohár vizet, hogy biztosan megfelelően hidratált legyél.

Mozogj

Az órákon át tartó ülés vagy fekvés csökkenti a vérkeringést. A hosszú ideig tartó ülés gyengíti a lábizmokat és lassítja a véráramlást, ami akár vérrögöt is okozhat. Ha felkelsz és talpra állsz, az megdolgoztatja a lábvénákban lévő billentyűket, amelyek a vért a szívbe küldik.

Gyakorold a jógát

Egy kis könnyű jóga gyakorlása komoly előnyökkel járhat a vérkeringésedre nézve. Az alacsony hatású testmozgás, mint például a jóga, oxigént juttat a sejtjeidhez, vért küld a szerveidhez, és a test alsó feléből felfelé, a szívedhez és az agyadhoz tereli a vért.

Alacsony intenzitású mozgás

A vérkeringést néhány nagyon alacsony intenzitású mozgással is javíthatod, például ha háttal a földön fekszel, és a lábadat a falnak támasztod. Fekvés közben a fenekedet közvetlenül a falnak támaszd, a karodat pedig tartsd ki oldalra az egyensúlyozáshoz. Ez a póz a tested alsó feléből felfelé, a szívedhez és az agyadhoz juttatja a vért.

Aerobik

Az aerobik oxigént juttat a véredbe, és lehetővé teszi, hogy az keringjen. Néhány aerobic-gyakorlat: gyaloglás, futás, kerékpározás, tánc, ugrálókötelezés, ugrókötelezés és helyben kocogás. Definíció szerint az "aerob" azt jelenti, hogy "oxigénnel", tehát mozogj, és pumpáld fel az oxigénszintet!

Guggolás

A guggolást nem csak azért végezzük, hogy feszesítsük a fenekünket, hanem olyan egészségügyi előnyei is vannak, mint a vércukorszint csökkentése, a hátfájás csökkentése és a vérkeringés javítása. Kezdd úgy, hogy állj úgy, hogy a lábaid körülbelül vállszélességben legyenek egymástól, és tartsd a karjaidat az oldaladon, vagy tedd a kezeidet a derekadra, miközben lassan behajlítod a csípőd és a térded, hogy guggolj - ne feledd, hogy a hátadat közben tartsd egyenesen.

Csomagolj kompressziós zoknit

A kompressziós zokni lehetővé teszi, hogy a vér gyorsabban keringjen a tested alsó feléből a felső felébe. A számodra megfelelő hosszúság és nyomás megtalálásához kérdezd meg orvosodat.

Táplálkozz kiegyensúlyozottan , gyümölcsökben és zöldségekben gazdag étrenddel.

Az egészséges táplálkozás nagyon nagy hatással van az egészségünkre! Tartsd távol magad a telített zsíroktól és a nátriumtól, és ne feledd, hogy bőségesen adj magadnak gyümölcsöt és zöldséget. Tartsd távol magad a feldolgozott élelmiszerektől, és helyette szedj extra zöld leveles zöldségeket. Az egészséges táplálkozás kitisztítja az artériákat, és lehetővé teszi, hogy a vér szabadon áramolhasson.

Száraz ecsetelés

Bár furcsának tűnhet, de ha zuhanyozás vagy fürdés előtt száraz kefével végigsöpörsz a bőrödön, az nemcsak az elhalt hámsejteket távolítja el, hanem nagymértékben javítja a vérkeringést is. Használjon lapos sörtéjű testkefét, és hosszú mozdulatokkal söpörje végig a kefével a lábát és a karját. Az olyan területeken, mint a has és a hát alsó része, körkörös mozdulatokkal dolgozz.

Fürödj meg

A kádban való áztatás tulajdonképpen hidroterápia, és rendkívül hasznos a vérkeringés, valamint a fájdalomcsillapítás szempontjából. A fürdés nagyon hasznos az elvonási tünetek enyhítésében, a meleg víz pedig lehetővé teszi az artériák és vénák kitágulását, ami növeli a véráramlást.

Igyál egy csésze forró teát

Egy csésze tea megivása csökkenti a pulzusszámot, és segít a keringési problémákon. Emellett egy csésze tea fogyasztása nyugtató tevékenység, amelyet az orvosi méregtelenítés során élvezhetsz. A függőségi kezelés során fontos, hogy találjunk apró pillanatokat az egyszerű dolgok - például egy csésze tea - élvezésére.

Tartsd egyensúlyban a vasszintet

Annak biztosítása, hogy megfelelő adag vasat tartalmazó élelmiszert fogyassz, fontos ahhoz, hogy a szervezeted hemoglobint termeljen - az oxigént szállító vörösvértestek egyik fő alkotóelemét. A vas alapvető tápanyag a szervezet számára, ezért ügyelj arra, hogy a vas-szinted kiegyensúlyozott legyen. Néhány magas vastartalmú élelmiszer: vörös húsok, spenót, kagylók, hüvelyesek (bab, lencse, csicseriborsó, borsó, szójabab stb.), tökmag, quinoa, pulyka, brokkoli, tofu, sőt még az étcsokoládé is.