, 2022/5/16

A béta-glükánok olyan oldható rostok, amelyek baktériumok, gombák, élesztőgombák és egyes növények sejtfalából származnak. Ezek csökkenthetik a szívbetegségek kockázatát. A béta-glükánok megakadályozhatják, hogy a szervezet felszívja a koleszterint az ételekből.

beta glucan

Azáltal, hogy növelik a fertőzéseket megelőző vegyi anyagok mennyiségét, serkenthetik az immunrendszert is. Az amerikai FDA engedélyezi, hogy a legalább 750 mg béta-glükánt tartalmazó termékeken egészségre vonatkozó állítás szerepeljen, miszerint csökkenthetik a szívbetegségek kockázatát. A béta-glükánokat leggyakrabban szívbetegségek és magas koleszterinszint esetén alkalmazzák. Számos más betegség, például ekcéma és cukorbetegség esetén is alkalmazzák őket, de a legtöbb ilyen egyéb felhasználási módot nem támasztják alá megfelelő tudományos bizonyítékok.

Weider Beta-Glucan immunerősítő

Leírás

Beta-Glucan a legjobb felszívódást nyújtó béta-glukán kapszulák, az erősebb immunrendszerért.

Beta-Glucan tulajdonságai

1500 mg béta-glükán komplex adagonként

Támogatja az immunrendszert

Elősegíti az izom-regeneráció

Védelmet nyújt bőrünknek a napból érkező káros sugarakkal szemben

Javasolt edzési szakasz

Tömegnövelési szakasz

Szálkásítási szakasz

Információk

A béta-glükán egy természetes poliszacharid (több cukormolekulából áll), amely a természetben egyes gombákban és élesztőgombákban, valamint egyes gabonafélékben található. Közismert az immunjavító hatása, amelyet a makrofág sejtjeink aktivizálásával ér el. A makrofágok a testünkben található immunanyagok, amelyek harcolnak a vírusok, gombák és egyéb külső fertőzések ellen. A béta-glükán éppen ezeknek a sejteknek a reakció sebességét gyorsítja föl, minek után a testünk gyorsabb antitest-képzésre lesz képes, így védekezve a betolakodóktól. Ajánljuk, fizikai aktivitástól függetlenül, akár idősnek is – akiknek a koruk előrehaladtával gyengülhet a védekezésük a kórokozókkal szemben – és mindazoknak, akiknek fontos az egészségük és a betegségek elkerülése.

Adagolás és javasolt felhasználás

Egy adag = 3 kapszula

1 adag naponta

Összetevők

Egységenként (100 g) Adagonként (3 kapszula) RDA 1 % / 3 kapszula

Energiatartalom 1203 kJ (287 kcal)29 kJ (7 kcal)

Tápanyag Fehérje (protein) 37,5 g 0,9 g Szénhidrát 25,0 g 0,6 g Zsír 3,8 g 0,1 g alatt

Növényi összetevő Béta-Glükán 62500 mg 1500 mg

1 Az RDA (ajánlott napi bevitel) a felnőttek számára ajánlott napi vitamin és ásványi anyag beviteli referencia érték százalékban kifejezve

Tárolás

Jól zártan, száraz, hűvös helyen, gyermekek számára hozzáférhetetlen módon.

Now Béta D-Glucan (Béta-Glükán) kapszula

Mi is a béta-glükán?

A B-1,3-(D)-Glükánok a természetben is előforduló poliszacharidok. Nélkülözhetetlen sejtfal alkotóelemek számos baktérium, növény és gomba esetében. Az élesztőből és a gyógygombából kivon béta-glükánokat általában immunerősítő hatásukról ismerik. A kutatók kimutatták, hogy az oldhatatlan Béta-1,3/1,6-glükán jóval nagyobb biológiai aktivitási szinttel rendelkezik, mint az oldható, 1,3/1,4-glükánok. A Béta-glükánok kötései és kémiai struktúrái közötti eltérések jelentős hatással vannak azok vízoldékonyságára, hatására és általános biológiai aktivitásukra.

Szerepe az emberi szervezetben

A béta-glükán egy tudományosan alátámasztott biológiai védekezőrendszer modulátor (BDM) mely az immnrendszer mozgósítja és befolyásolja. Kiegészítőként orális fogyasztást követően a béta-glükán elsősorban a makrofágok és a dentritikus innumsejtek által emésztődik meg, és ezen a folyamaton keresztül modulálja és stimulálja az immunválaszt, ami gyakran hoz létre egy, az immunsejtek által generált gyógyítható hatást. A glükánokat évek óta ezeknek az immunerősítő hatásoknak köszönhetően kutatják folyamatosan, különösen a makrofág immunsejteket és NK sejteket, valamint a T-sejteket és a B-sejteket aktiváló hatásuk miatt, beleértve egyes citokinineket és kiegészítőiket.

A glükánokkal foglalkozó szakirodalom már évtizedekre visszanyúlik, és igen terjedelmes, és tekintélyes mennyiségű új kutatási anyag is rendelkezésre áll. Étrendkiegészítőként történő alkalmazását tekintve elsősorban a Béta-1,3 és 1,6-glükánnal kapcsolatos kutatások számítanak érdekesnek. Az étrendkiegészítőkben elsősorban az oldhatatlan glükán található meg, míg a gyógyszeripar az oldékony formát használja.

Mellékhatások, kölcsönhatások

A napi maximális javasolt adag 15 gramm, és 8 hétnél tovább a szer nem szedhető. Szájon át szedve nem jellemző mellékhatás kialakulása, intravénás alkalmazás során hidegrázást, lázt, fejfájást, ízületi fájdalmat, hasmenést, vérnyomásemelkedést vagy csökkenést, kiütést, fehérvérsejtszám-csökkenést okozhat.

A béta-glükán serkenti az immunrendszer működését, ezáltal az immunrendszer működését gyengítő szerek hatékonyságát csökkenti, ide tartozik például az azathioprine, a szteroid tartalmú gyógyszerek, a cyclosporin, stb. 

Összetétel - 1 kapszulában

Beta - 1,3 / 1,6-D-glükán Por (aSaccharomyces cerevisiae )100 mg

Maitake Gomba ( Grifola frondosa )160 mg

A béta-glükán - Koleszterincsökkentő és rákmegelőző hatás?

A béta-glükán egy kevésbé ismert táplálékkiegészítő. A baktériumok, gombák, élesztőgomba, algák és egyes növények sejtfalában megtalálható szénhidrát típusú vegyület.Használata gyógyászati célra is kezd elterjedni, ugyanis erősíti az immunrendszer működését, de hasznos lehet magas koleszterinszint, cukorbetegség, fertőzések és daganatos betegségek esetében is. A test fizikális és szellemi kimerülése esetében, a nátha, az influenza, az asthma és a fül gyulladásos megbetegedései esetében is előnyös hatásairól számoltak be.

A béta-glükán igazolt hatásai:

Csökkenti a koleszterinszintet: A béta-glükán koleszterincsökkentő mechanizmusa azon alapszik, hogy csökkenti a bélrendszerből a koleszterin felszívódását. Tanulmányok megerősítik, hogy az élesztőkivonatból előállított béta-glükán 7-8 hét alatt 6-8%-kal képes csökkenteni a koleszterinszintet.

Daganatellenes hatása van: Szintén tanulmányok igazolják, hogy valóban hatásos a tumorok kezelésében. A szájon át bevitt élesztő-béta-glükánokat a magrofág típusú fehérvérsejtek kebelezik be és dolgozzák fel. Ezek a makrofágok olyan anyagokat választanak ki, amelyek aktiválják és képessé teszik a CR3 receptorral rendelkező fehérvérsejt típusokat a C3 komplement fragmentumokkal megjelölt tumorsejtek elpusztítására.

Erősíti az immunrendszer működését, véd a fertőzések ellen: A műtéten vagy traumán átesett betegek fertőzéseinek kivédésében is hatásosnak igazolódott.