, 2022/5/17

Vannak olyan helyzetek az életben, amikor egy körülmény (kissé) rosszabbra fordulhat, mielőtt jobbra fordulna. Az útjad a THE WELL tisztítókúrán egy kicsit ilyen lehet. Az ok? Amikor kiiktatjuk a gyulladáskeltő élelmiszereket, a szervezet gyakran elvonási folyamaton megy keresztül, miközben eltávolítja a raktározott méreganyagokat és alkalmazkodik az új étkezési módhoz. Ez mind jó - de néha nem így érzed.

symptoms of detoxification

Ez különösen igaz akkor, amikor a cukrot és a koffeint - két erősen addiktív élelmiszert - hagyjuk ki. Kezdjük azzal, hogy a cukor (amely több ételbe lopakodik, mint gondolnád) hatással van az agy jutalmazó rendszerére, így amikor elhagyod, sóvárgás, hangulatingadozás és akár szorongás is érhet. A méregtelenítési tünetek változatos listáján szerepel - de nem csak! - fáradtság, fejfájás, testfájdalmak, hányinger, agyi köd és ingerlékenység.

Pattanásokat vagy bőrirritációt is tapasztalhatsz, mivel a bőröd a méreganyagok nagy kijárati útvonala. Általában a méregtelenítés kellemetlen tünetei néhány nap és egy hét között elmúlnak, de nem kell egy másodperccel sem tovább szenvedni, mint szükséges.

Ne hagyd figyelmen kívül ezt az 5 árulkodó jelet, ami azt jelzi, hogy a testednek méregtelenítésre van szüksége! A szervezetünk a stressz, a rohanó életmód és az egészségtelen táplálkozási szokások miatt gyakran elszáll. Ismerd fel, hogy szükséged van egy kis szünetre, és menj el egy méregtelenítésre!

Bár a legtöbb ember a méregtelenítést a gyümölcslevek tisztításával, az éhségdiétákkal és a sovány teákkal hozza összefüggésbe, valójában mi is a méregtelenítés? Ez egy biológiai folyamat, amely MINDIG megtörténik, hogy a salakanyagokat a verejték, a vizelet, a belek és a légzés útján eltávolítsuk. Az igazság az, hogy borzasztóan ki vagyunk téve a méreganyagokkal teli világnak. És ez káros lehet az egészségünkre.

A toxinok hatása az egészségre és a méregtelenítés szükségessége

"A szervezetünknek mindennap meg kell küzdenie a vegyi anyagokkal, a füsttel, a növényvédő szerekkel és a tartósítószerekkel. A világszerte növekvő környezetszennyezéssel együtt a mérgező túlterhelés testünk minden rendszerére hatással van. Ez az egész testben a létfontosságú szervek és szövetek potenciális károsodásához vezethet, beleértve az agyunkat is, valamint veszélyezteti a mentális és érzelmi stresszt" - mondja Sharma a HealthShotsnak.

A szervezet a méreganyagokat a májon, a beleken, a vesén, a tüdőn és a bőrön keresztül semlegesíti vagy eltávolítja. Ha a szervezet nem képes az öntisztításra vagy az önméregtelenítésre, akkor olyan jeleket és tüneteket mutathat, amelyek azonnali figyelmet igényelnek. Ilyenkor tudod, hogy itt az ideje a méregtelenítésnek.

Öt jel, ami azt jelzi, hogy a szervezetednek nagy szüksége van egy méregtelenítésre

Károsodott emésztés

A gyakori emésztési zavarok nagyon erős jele annak, hogy a méreganyagokkal túlterhelt szervezet méregtelenítést igényel."A máj a méregtelenítésért és a méreganyagok átcsomagolásáért felelős kulcsfontosságú szerv. Alapvetően mindent megszűr, ami a szervezetbe kerül. Ez váltja ki a hasi puffadást, savasságot, székrekedést, hasmenést és a fogyással szembeni ellenállást". Ilyenkor a szervezeted sürgősen méregtelenítésre szólít fel.

Állandó fáradtság

Ha órákig tartó alvás után is fáradtnak érzed magad, vagy a nap végén rendkívül kimerültnek érzed magad, az a jel számodra. A fáradtság gyakran nagy stresszt okoz a mellékvesék számára. A hosszú távú toxikus terhelés a mellékvese fáradtság nevű állapothoz vezet, ami miatt a mirigyek nem megfelelően működnek a méreganyagokból származó túlzott koleszterinszint miatt. Ezért sürgős méregtelenítésre van szükség, hogy újra az egészségi pályára kerüljön.

Gyakori hangulatingadozás, szorongás és álmatlanság

Úgy érzed, hogy a mindennapi tevékenységek túlterhelnek, és ez még a hangulatodra is kihat? Hibáztasd a szervezetedben lévő méreganyagokat! Harleen Gulati táplálkozási szakértő, a Selfpledge alapítója a HealthShotsnak elmondja: "A stressz csúnya formát ölt, ami hangulatingadozást, szorongást, depressziót, fejfájást és még álmatlanságot is okoz. Ennek oka lehet a kortizolszint egyensúlyhiánya".

A kortizol, mint tudjuk, egy olyan hormon, amelyet a szervezet (különösen este) a stressz levezetésére szabadít fel, ami miatt este energikusabbak vagyunk". Ezért váltja ki az álmatlanságot. Ehhez Sharma hozzáteszi: "Az olyan toxinok, mint a xenoösztrogének hormonális egyensúlyhiányt okoznak, mivel ez több hormon szintetikus keveréke, amelyek ösztrogénként hatnak a szervezetünkben. Emellett az olyan toxinok, mint az aszpartám, képesek megölni az agysejteket, ami befolyásolja az agysejtek optimális működését". A hangulatingadozásaidnak be kell harangozniuk a méregtelenítési időt!

Testsúly oszcilláció

Ha a tested ingadozik a hízás és a fogyás között annak ellenére, hogy kalóriaszámlálással és testmozgással foglalkozol, a tested méregtelenítésre hívja fel a figyelmet. Gulati így kommentálja: "A zsírszövetek, más néven "zsírsejtek" hajlamosak a méreganyagokat megtartani. A szervezetünk felismeri, hogy nem biztonságos lebontani ezeket a zsírsejteket, és felszabadítja a méreganyagokat a szervezetben, ami nem kívánt súlygyarapodáshoz vezet. Az élelmiszerfogyasztás, a táplálkozás, az alkoholfogyasztás és a dohányzás gyors változása olyan helyzethez vezet, amelyben a szervezet nem tud megfelelően működni".

Túlzott székrekedés vagy hasmenés

A salakanyagok eltávolítása a szervezet fontos napi funkciója. Sharma szerint: "A székrekedés vagy a székletürítés elmaradása az antioxidánsok hiányának tudható be az étrendben, és ez ahhoz vezethet, hogy a méreganyagok felszívódnak a véráramba. Emellett a hasmenés szélsőséges epizódjai akkor fordulnak elő, amikor a szervezet nem képes megtartani a túlzott méreganyagokat, ezáltal kiürítve a szervezetből az alapvető vitaminokat és tápanyagokat"."

Ha ezek közül bármelyik megtörténik veled, akkor szükséged van egy tisztító és méregtelenítő tervre, hogy szünetet adj a bélrendszerednek, és segíts neki helyreállítani természetes emésztési hajlamait. Ha e jelek kombinációját észleled, csak ne hagyd figyelmen kívül! Ehelyett egy dietetikussal konzultálva álljon neki egy megfelelő méregtelenítő diétának.

Mi az a méregtelenítő fejfájás?

Amikor méregtelenítésben veszel részt, gyakori, hogy fejfájást tapasztalsz. A méregtelenítő fejfájást gyakran a szervezet reakciója okozza, amikor egy olyan elem, például a cukor vagy a koffein hiányzik, amely korábban megszokásból jelen volt. Ez a következményekkel járhat:

a keringő hormonok csökkenése

méreganyagok, például kémiai élelmiszer-adalékanyagok vagy gyógyszerek szivárognak a keringésbe, hogy kiürüljenek.

a feszültség és a stressz okozta energia felszabadulása

Egyéb méregtelenítési tünetek

A fejfájás mellett a méregtelenítő diéta során egyéb tünetek is jelentkezhetnek:

ájulás

gyengeség

kiszáradás

éhségérzet

Amikor ezekről a méregtelenítésekről olvasunk, a tüneteket különböző neveken nevezhetjük, többek között gyógyulási reakcióknak, tisztulási reakcióknak, méregtelenítési tüneteknek és gyógyulási válságoknak.

Természetes jogorvoslatok a méregtelenítő fejfájásra

A méregtelenítés jellegétől függően nem biztos, hogy megszűnnek ezek a fejfájások, de vannak módszerek, amelyekkel elviselhetővé tehetjük őket. A kipróbálható technikák és jogorvoslatok közé tartoznak:

Zuhanyzás és fürdés

Vegyél meleg zuhanyt, hogy segíts kimosni a méreganyagokat, amit egy hűvös zuhany követ, hogy megnyújtsd a bőröd és bezárd a pórusaid.

Fontold meg a szaunában eltöltött időt, hogy a méreganyagokat a bőrödön keresztül kilökd. Ezt kövesd zuhanyozással.

Áztasd magad egy nagyon meleg, nem forró Epsom-sós fürdőben. Használj 1-2 csészényit egy normál méretű kádban.

Légzés

A légzéssel kiürítheted a méreganyagokat, a hosszú, lassú légzés pedig ellazíthatja és enyhítheti a fejfájást.

Folyadékok fogyasztása

A kiszáradás fejfájást okozhat. Sok méregtelenítő diéta javasolja, hogy igyál sok vizet, hogy hidratált maradj, hogy segíts a fejfájáson és megszabadulj a méreganyagoktól.

Ha ez beleillik a méregtelenítési tervedbe, fontold meg a friss gyümölcslevek és a koffeinmentes gyógyteák fogyasztását. Sok méregtelenítő diéta engedélyezi a természetes italokat, amennyiben nem tartalmaznak hozzáadott cukrot, tartósítószert vagy pasztőrözést. Néhány megfontolandó gyógytea a következő:

gyömbér

borsmenta

kamilla

zöld tea