, 2022/5/26

A legjobb vastagbéltisztítók 2022 A vastagbéltisztítók segítenek a szervezet méregtelenítésében és fiatalításában. Egy jó vastagbéltisztító eltávolítja a becsapódott hulladékot, támogatja a jó emésztést és megtisztítja a szervezetet. A vastagbéltisztítás, más néven kolonikus öblítés, a vastagbéltisztítás a vastagbél leghosszabb részét célozza meg, hogy támogassa annak természetes tisztítórendszerét.

best colon cleanser

Bár a vastagbél természetes módon tisztítja magát, a vastagbéltisztítók segíthetik a szervezet természetes méregtelenítési folyamatait. Ma már találhat vastagbéltisztító kiegészítőket, otthoni készleteket és otthoni egészségügyi útmutatókat, amelyek segítik a vastagbél tisztítását. Minden vastagbéltisztító azt állítja, hogy megtisztítja a vastagbelét. Azonban nem mindegyik egyforma. Kapcsolatba léptünk a gyártókkal, átnéztük a laboratóriumi jelentéseket és teszteltük a vastagbéltisztító szereket, hogy azonosítsuk a ma kapható legjobb vastagbéltisztító szereket.

A legjobb vastagbéltisztító kiegészítők rangsorolása 2022-ben

Szerkesztőségünk hosszas mérlegelése és rengeteg otthoni tesztelés után íme, így rangsoroltuk 2022 legjobb vastagbéltisztítóit:

Peak BioBoost

A Peak BioBoost egy olyan táplálékkiegészítő, amely természetes összetevőket használ a vastagbél kíméletes tisztítására. A hivatalos weboldal szerint a Peak BioBoost több mint 84 000 ember életét segítette megváltoztatni, "laposabb hasat" adva nekik, és segítve nekik "könnyedén karcsúak maradni" az emésztés belülről kifelé történő támogatásával. A túlzásokat félretéve, a Peak BioBoost természetes összetevőket használ, mint például probiotikus baktériumokat, hogy támogassa a szervezet természetes tisztulási folyamatait.

Ahelyett, hogy vízzel vagy gyógynövénykivonatokkal árasztaná el a vastagbelét, a Peak BioBoost természetes összetevőket ad a szervezetének, hogy támogassa saját méregtelenítési folyamatait. A Peak BioBoost minden egyes adagolókanálja zabhéj rostot, inulint (prebiotikumként) és más összetevőket is tartalmaz, hogy többféleképpen támogassa az emésztést. Elég naponta egy kiskanálnyit bevenni, hogy bizonyított összetevőkkel támogassa a vastagbéltisztítást.

ColonBroom

A találó nevű ColonBroom biztonságos és hatékony módja a székrekedés enyhítésének, a fogyásnak és a test megtisztításának. A ColonBroom természetes összetevőket használ, hogy természetes összetevők segítségével kisöpörje a hulladékot a vastagbélből, és mindenkinek ajánlják, aki enyhíteni szeretné a puffadást és a székrekedést.

A ColonBroom napi szedésével állítólag élvezheti a bélrendszer könnyedségét, a rendszeres bélmozgást, valamint a jobb hangulatot és energiaszintet, egyéb előnyök mellett. Ezen előnyök elérése érdekében a ColonBroom olyan összetevőket használ, mint a psylliumhéj, valamint vitaminokat, ásványi anyagokat, gyógynövényeket és növényeket. Ezeknek az összetevőknek köszönhetően a ColonBroom azt állítja, hogy segít "úgy kakilni, mint egy győztes".

VitaBalance Colon Detox Plus

A VitaBalance Colon Detox Plus egy 15 napos emésztéstisztító étrend-kiegészítő, amely támogatja a szervezet természetes funkcióit és 15 napos tisztítási időszak alatt támogatja az egészséges emésztőrendszert. A Colon Detox Plus 15 napon át tartó szedésével megfiatalíthatja a szervezet természetes tisztulási folyamatait, segítve a szervezetet abban, hogy a salakanyagokat saját maga távolítsa el. A Colon Detox Plus fő összetevői közé tartozik a psyllium, a Lactobacillus acidophilus, a rebarbara, az encián, a Cascara sagrada, a homoktövis és a lucerna levél. Ráadásul a 25 dollár alatti palackonkénti árával az egyik legjobb vastagbéltisztító a listánkon.

Herbal Power Flush

A Herbal Power Flush egy vastagbéltisztító kiegészítő, amely azt állítja, hogy gyorsan és tartósan megszünteti a székrekedést. Az egyszeri 49 dollárért megvásárolható Herbal Power Flush tisztíthatja a vastagbélben megrekedt felesleges hulladékot, segít elkerülni a dugulásérzetet, és segít fenntartani a rendszeres emésztést. Sőt, a gyártó szerint a Herbal Power Flush segíthet abban, hogy erősebb emésztőrendszert tapasztalj, és minden egyes nap csodálatosnak érezd magad.

Gyógynövény parazita őrző

Egy híres kiegészítő cég, a BiOptimizers, gyártja a Herbal Parasite Guardian-t. Ez a kiegészítés a paraziták elleni küzdelemre összpontosít, hogy segítsen egészséges és fitt életet élni. Ez a tisztítószer az egyik legdrágább béltisztító kiegészítő a listánkon. Azonban 5 emésztőenzimből áll, hogy segítsen megszabadulni a gombás fertőzésektől, parazitáktól és vírusoktól a szervezetedből. Ezen kívül a Herbal Parasite Guardian 13 másik gyógynövényt is tartalmaz, amelyek antibakteriális, gombaölő és parazitaellenes tulajdonságokkal rendelkeznek. Ezek az összetevők együttesen számos módon tisztítják meg vastagbelét.

Primal Gut Restore

A Primal Harvest által készített Primal Gut Restore egy olyan táplálékkiegészítő, amely naponta tökéletes kakiélményt nyújt. A készítők azt állítják, hogy ez a kiegészítés segíthet eltávolítani akár 14 kilónyi, a szervezetedben megrekedt kakit. Ez egy elképesztő szám! Ez a kiegészítés kapszulában érkezik, és napi két kapszulát kell bevenned az optimális bélrendszeri egészség megtapasztalásához. Aktív szén, prebiotikumok és probiotikumok felhasználásával készül. Ez az egyedülálló kombináció többféleképpen is elősegíti az egészséges bélműködést.

A vastagbéltisztítás módjai

Két fő béltisztító módszer létezik. Vásárolhatsz termékeket, vagy felkereshetsz egy orvost, hogy elvégeztesd a vastagbélöblítést. Vastagbéltisztítás por alakú vagy folyékony táplálékkiegészítőkkel. Néhány vastagbéltisztításra használt kiegészítőt szájon át veszel be. Másokat a végbélen keresztül veszel be. Bárhogy is legyen, a lényeg az, hogy segítsük a vastagbélnek kiüríteni a tartalmát. Ezeket a termékeket az interneten vagy bioboltokban, szupermarketekben vagy gyógyszertárakban találod meg. Ezek közé tartoznak a következők:

Enemas

Hashajtók - stimuláns és nem stimuláns típusok egyaránt.

Gyógyteák

Enzimek

Vastagbéltisztítás vastagbél-öblítéssel (magas vastagbéltisztítás). Az első modern vastagbélmosó gépet körülbelül 100 évvel ezelőtt találták fel. Ma a vastagbélhigiénikusok vagy vastagbél-hidroterapeuták végzik a vastagbélöblítést. A vastagbélöblítések némileg úgy működnek, mint a beöntés, de sokkal több vizet tartalmaznak. Miközben Ön egy asztalon fekszik, egy alacsony nyomású szivattyú vagy egy gravitációs alapú tartály több liter vizet öblít át egy kis csövön, amelyet a végbélbe vezetnek.

Miután a víz a vastagbélben van, a terapeuta megmasszírozhatja a hasát. Ezután a vizet a szokásos székletürítéshez hasonlóan engedi ki; a folyamat kiöblíti a folyadékokat és a salakanyagokat. A terapeuta megismételheti a folyamatot, és egy kezelés akár egy órán át is tarthat. A kezelő különböző víznyomást és hőmérsékletet használhat, és a vizet enzimekkel, gyógynövényekkel, kávéval vagy probiotikumokkal kombinálhatja, vagy nem. A probiotikumok jótékony baktériumokat tartalmazó étrend-kiegészítők.

Mi az elmélet a természetes vastagbéltisztítás mögött?

A vastagbéltisztítás mögött álló egyik fő elmélet egy ősi hiedelem, az úgynevezett autointoxikáció elmélete. Ez az a hiedelem, hogy az emésztetlen hús és más ételek nyálkásodást okoznak a vastagbélben. Ez a felhalmozódás méreganyagokat termel, az elmélet szerint, amelyek a vérkeringésbe jutva mérgezik a szervezetet.

Egyesek azt állítják, hogy ezek a toxinok a tünetek széles skáláját okozzák, mint például:

Fáradtság

Fejfájás

súlygyarapodás

Alacsony energia

A felszínen a méreganyagoknak a szervezetben történő felszívódásának gondolata némi értelmet nyer. Végül is a végbélkúpokat a gyógyszerek gyors beadására használják, de az autointoxikáció egész elméletét megcáfolták.