, 2022/5/20

A probiotikumok a legnépszerűbb étrend-kiegészítők közé tartoznak, és az eladások évről évre az egekbe szöknek. Az előrejelzések szerint 2023-ra a probiotikus étrend-kiegészítők forgalma meghaladja a 64 milliárd dollárt. Az emberek talán azért szednek probiotikumokat, mert hallották, hogy segíthetnek bizonyos betegségek tüneteinek csökkentésében, az immunrendszer egészségének fokozásában, a depressziós tünetek javításában, sőt, még a fogyást is elősegíthetik.

best probiotic

De vajon a probiotikumok valóban hatékonyak? Mindenkinek kellene probiotikumot szednie?

Nem minden baktérium káros, és különösen a probiotikumok olyan élő mikroorganizmusok, amelyek jót tesznek a bélrendszerednek. Egészségügyi előnyeik az emésztés elősegítésétől kezdve a gyakori gyomor-bélrendszeri panaszok enyhítéséig terjednek. Míg a probiotikumokat erjesztett élelmiszerekből, például joghurtból is be lehet vinni, egy étrend-kiegészítő adhat a bélrendszerének a szükséges extra segítséget.

A legjobb probiotikus étrend-kiegészítők kiemelése érdekében a Forbes Health két elismert táplálkozási szakértőt kérdezett meg a legjobb választásaikról és arról, hogy miért emelkednek ki. A csillagokat kizárólag a szerkesztőség határozta meg, olyan tényezők alapján, mint a felhasználói elégedettség és a költségek.

Egy gyors pillantás a legjobb probiotikus kiegészítőkre

A legjobb általános probiotikus kiegészítő: Culturelle Digestive Daily

A legjobb általános második helyezett probiotikus étrend-kiegészítő: Align Extra Strength

Legjobb polcstabil probiotikus étrend-kiegészítő: Bio-Kult

Legjobb megfizethető probiotikus étrend-kiegészítő: Jarrow Formulas Jarro-Dophilus EPS

Legjobb tejmentes probiotikus étrend-kiegészítő: Dr. Formulated Probiotics naponta egyszer.

Legjobb allergénbarát probiotikum-kiegészítő: NOW Probiotic-10 25 Billion

Legjobb probiotikus étrend-kiegészítő IBS esetén: Klaire Labs Ther-Biotic Pro IBS Relief

Legjobb probiotikus kiegészítő sportolóknak: Thorne FloraSport 20B

Legjobb probiotikus kiegészítő hasmenés esetén: Női és férfi probiotikum: Florastor Daily Probiotic for Women and Men

Hogyan választottuk ki a legjobb probiotikus kiegészítőket

A legjobb probiotikumokat a következő kritériumok alapján választottuk ki:

Vizsgálat. Minden terméket átvizsgáltunk, hogy biztosítsuk, hogy megfelelnek a Healthline orvosi és üzleti szabványainak.

Hatékony dózis. Az alábbiakban felsorolt étrend-kiegészítők mindegyike legalább 106 (1 millió) CFU-t tartalmaz grammonként.

Összetevők. Olyan termékeket kerestünk, amelyek kiváló minőségű összetevőkből készülnek, és mentes a mesterséges adalékanyagoktól és töltőanyagoktól.

Személyes szükségletek. Akár egy adott probiotikus törzsre van szüksége, akár gluténmentes diétát követ, olyan lehetőségeket vettünk fel, amelyek megfelelnek a különböző igényeknek és preferenciáknak.

A legjobb általános probiotikus kiegészítő

Culturelle Digestive Daily

A Culturelle Digestive Daily probiotikum egy kapszulája 10 milliárd CFU Lactobacillus rhamnosus GG-t tartalmaz, egy probiotikus törzset, amely számos egészségügyi állapotnak, például hasmenésnek és irritábilis bél szindrómának (IBS) kedvezhet, valamint 200 mg prebiotikus inulint, amely táplálja a hasznos bélbaktériumokat.

A Culturelle garantálja, hogy a dobozon feltüntetett CFU-szám a termék lejárati idejéig életképes, amire az NIH azt javasolja a vásárlóknak, hogy figyeljenek oda.

A Culturelle termékeket úgy csomagolják, hogy megőrizzék az életképességet, és a vállalat az NSF International által tanúsított szervezet, amely függetlenül teszteli a táplálékkiegészítők minőségét és hatékonyságát, és ellenőrzi a gyártó létesítményeket.

A Culturelle termékek nem igényelnek hűtést.

Előnyök:

Jó lehet hasmenés és IBS esetén.

nem igényel hűtést

gluténmentes

tejmentes

harmadik fél által tesztelt

Hátrányok:

A legjobb általános második helyezett probiotikus étrend-kiegészítő

Align Probiotic Extra Strength

Az Align egy orvosok által megbízhatónak tartott márka, amely Bifidobacterium longum 35624-et, korábbi nevén Bifidobacterium infantis 35624-et tartalmaz, egy olyan probiotikus törzset, amelynek az emésztőrendszer egészségében betöltött szerepét kutatták, beleértve az IBS tüneteit is. A termék címkéje szerint minden egyes kapszula 5 milliárd élő baktériumot tartalmaz a gyártás időpontjában, és 50 000 000 CFU-t a "szavatossági idő" dátumáig.

Mivel nem igényel hűtést, jó választás, ha gyakran utazik, vagy ha nem szeretne a probiotikus étrend-kiegészítő hűtőszekrényben való tárolásával foglalkozni.

Vedd figyelembe, hogy az Align nyomokban laktózt tartalmaz, így súlyos laktózérzékenységben szenvedők számára nem biztos, hogy megfelelő.

lign Probiotic Extra Strength áttekintése

Adagolás: 1 kapszula naponta

Előnyök:

emésztési problémák enyhítésére kifejlesztve

Hátrányok:

Laktózérzékenységben szenvedők számára nem biztos, hogy megfelelő.

drága

A legjobb polcon tárolható probiotikus kiegészítő

Bio-Kult

A Bio-Kult 14 probiotikus törzset tartalmaz, köztük Lactobacillus acidophilus, Streptococcus thermophilus és Bifidobacterium longum. Minden egyes Bio-Kult kapszula legalább 2 milliárd mikroorganizmust tartalmaz, és a Bio-Kult garantálja, hogy termékeik teljes baktériumszáma a termék eltarthatósági idejének végéig életképes.

A Bio-Kult minden probiotikus törzse mikrokapszulázott és egyedileg fagyasztva szárított, ami megvédi a probiotikumokat a gyomorsavtól, és lehetővé teszi a termék szobahőmérsékleten történő tárolását. A Bio-Kult termékeket az Egyesült Királyság Akkreditációs Szolgálat által akkreditált laboratóriumokban harmadik fél által végzett vizsgálatoknak vetik alá. A Bio-Kult nem alkalmas a tejfehérjékre súlyosan allergiásoknak, de a laktózérzékenyek számára biztonságos.

A Bio-Kult áttekintése

Adagolási méret: 2 kapszula, naponta egyszer vagy kétszer bevéve.

Előnyök:

szobahőmérsékleten tárolva

viszonylag megfizethető

minden korosztály számára alkalmas

harmadik fél által tesztelt

Hátrányok:

nem alkalmas a tejfehérjékre súlyosan allergiások számára.

A legjobb megfizethető probiotikus kiegészítő

Jarrow Formulas Jarro-Dophilus EPS

A Jarrow Formulas Jarro-Dophilus EPS 8 probiotikus fajt tartalmaz 6 nemzetségből, köztük: Lactobacillus, Bifidobacterium, Lacticaseibacillus, Lactiplantibacillus, Lactococcus és Pediococcus. A kapszulák enterikus bevonattal rendelkeznek, amely egy olyan gát, amely segít minimalizálni a gyomorban történő lebomlást.

Egyes tanulmányok azt mutatják, hogy az enterikus bevonatú probiotikumok hatékonyabbak, mint a nem enterikus bevonatú probiotikumok.

Egy 2019-es tanulmány szerint az enterikus bevonat 20-40-szeresére növelte az életképes probiotikumok vékonybélbe jutását. Megfelelő tárolás esetén - szobahőmérsékleten, hűvös, száraz környezetben - a kapszulánkénti 5 milliárd CFU szám garantáltan a "fogyaszthatósági időn belül" dátumon belül marad.

A Jarrow Formulas termékeket az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma által akkreditált harmadik fél laboratóriumai vizsgálják.

Adagolási méret: 1 kapszula naponta

Előnyök:

Nincs szükség hűtésre

harmadik fél által tesztelt

viszonylag megfizethető

Hátrányok:

nincs

.